Tips til dækopbevaring for husejere

Der er mange husejere, som har valgt opbevaring af dæk derhjemme, fordi de alligevel har masser af plads på deres loft. Dog er det en dårlig idé at have dine dæk liggende på loftet, fordi:

  • Det bliver varmt om dagen og koldt om natten.
  • Ofte er der dårligt indeklima.

Det er især varmen, som er et kæmpe problem. Det ville kun være dårlige, hvis solen bagte direkte ned på dine dæk, fordi det kunne risikere at give revner i dine dæk. Når det kommer til dækopbevaring, skal du tænke på, at de skal bevares tørt og mørkt og med et godt indeklima. Dvs. de skal ikke være i et rum med gennemtræk.

Det kan virke underligt, at dine dæk er så udsatte, når de er sendt til dækopbevaring. Men du skal tænke på, at de ikke længere er monteret på din bil, så de er faktisk mere udsat, end når de på en bil. De er lavet til din bil, så derfor skal de beskyttes, når du ikke har dem på bilen.

Få 32 råd til opbevaring af dine dæk https://www.ogdermedbasta.dk/2016/02/32-gode-rad-til-opbevaring-af-dk.html

Vælg et godt sted til opbevaring af dæk

Alle husejere bør vælge et rum, som ikke får direkte sollys. Men det skal heller ikke være fugtigt. Det sidste kan nogle gange godt være et problem i mange ældre boligers kælder. Det betyder ikke, at vi ikke anbefaler, at du benytter din kælder til dækopbevaring.

Men det betyder, at du skal tænke nøje over, hvordan din kælder er. I sidste ende afgør det, om det er en god idé at opbevare dine dæk dernede. Hvis du ofte oplever vand i kælderen, så kan vi ikke anbefale, at du har dine dæk dernede.

Heller ikke selvom de ikke direkte bliver rørt af vandet. Fugtighed i sig selv er dårligt. Det er også grunden til, at det er en god idé at pakke sine dæk ind i plastik, da de på den måde beskytter mod fugtighed. Det er vigtigt, at dækkene her ikke får luft. Du skal pakke dem enkeltvis, så ingen af dækkene rører hinanden, da de kan smitte af på hinanden. Det er dog mest et problem, hvis du har dæk med hvidt skrift.

Overvej et opbevaringsrum

Mange husejere er begyndt at vælge et opbevaringsrum et eksternt sted. Det skyldes, at der altid er styr på disse rum og de er perfekte til dækopbevaring. Uanset hvor du bor, har du denne mulighed, da der i dag er den slags opbevaringsrum i de fleste byer. Alt fra Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Odense eller et andet sted i Danmark.

Hvis du ikke er sikker på, om dine dæk er opbevaret godt nok, er et opbevaringsrum en god løsning. For ellers risikerer du, at du skal ud og købe nye dæk, når du skifter fra sommerdæk til vinterdæk eller omvendt.

Det er grunden til, at det er så vigtigt med korrekt dækopbevaring, fordi det bliver dyrt for dig, hvis du ikke har styr på det. Dine dæk skal blive slidt af kørsel, de skal ikke gå i stykke pga. forkert dækopbevaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *